Att tanka bilen



Det är alltså inte lätt att tanka bilen. Jag skulle försöka idag.
Jag tog mig till Statoil, ställer bilen vid tanken och ska då öppna den där grejen under tanklocket. Man måste använda nyckeln för att öppna den. Det tog mig ungefär 10min, jag var extremt nära att ge upp och köra därifrån när jag tillslut fattade galoppen och fick upp grejen. Snurra snurra snurra, vrida nyckeln till höger och vänster... trodde jag skulle få hjärnsläpp.


Sen kostar ju skiten pengar också!

 


Sidenote...


För er som inte redan sett eller hört :P







Jag har piercat läppen....



Mamma var inte jättenöjd och svärföräldrarna verkade aningen bestörta. Men jag är rätt så förtjust :D

Får hoppas den inte blir infekterad då :D


I find this cute....




Flytt trubbel


Pixie och loverboy håller på att flytta sina saker till Skottegatan. De har hyrt liten lastbil från Statoil och allt. Men det är bara Pixie och Loverboy som kan bära för alla starka män jobbar. Och eftersom allting har gått så bra annars måste något gå fel nu. Så Pixie klämmer tummen i hissdörren. AJ!
Tummer blir stor och röd och bultar vilt och  en härlig blå rand uppenbarar sig längs roten på tummen och den vill inte böja sig ordentligt. Aj igen!
Loverboy sliter som ett djur.


Så det kan gå....




Dag 3


Natten blev lik den från dag 2, inte några problem, lilleman vaknade pigg och glad. Efter frukost lekte vi ute i trädgården allihopa i ca 2,5 timmar. Värdet var superhärligt och Viggo varvade lekar med mig och B. Det var en fortsatt glad kille när vi packade in oss i huset igen och tog av ytterkläderna. Men när lunchen började lagas vändes humöret tvärt och "temper tantrumet" jag upplevde dag 1 blev knockad från första platsen som "värst". Det som följde var ungefär 40-45 minuter kontant skrik!
Ju mer vi försökte prata med honom ju mer skrek han och när vi försökte hålla i honom böjde han sig som en ostbåge och slängde sig åt alla olika håll. Bäst tyckte vi var att lägga honom på mattan i sovrummet och inte säga något för då skrek han mest och rullade endast runt lite för dramatisk effekt.

Efter en 20 min ringde jag mommi då jag inte kunde göra det bättre. Mommi var så pedagogisk och tyckte jag skulle försöka få i honom någon mellanmålsdryck för att få upp blodsockret för han var förmodligen trött och saknade sin mamma och pappa. Ja okej. Vi prövar. Det gick inte direkt men efter ett tag lyfte jag upp honom och tog ut honom på altanen där jag vaggade honom i solen och liskom såg hur all musten flög ur honom. Då satte vi honom framför "Lilla Röda Traktorn" och gav honom en mellanmåls smoothie som han drack upp och efter det en flaska välling för att mätta lite extra. Efter det däckade både lilleman och Moster i 2,5 timmar. Klockan 14:30 blev vi väckta av B, vars föräldrar skulle komma och fika snart.

Så efter mellis, lekte Viggo med Monica och Göran en stund innan de åkte hem igen. Resten av eftermiddagen/ kvällen var lugn och skön. Han smaskade potatismos och förde över all sin gurka från sin tallrik till vovvens matskål.

Sedan var det bara att försöka hålla lilleman vaken tills föräldrarna kom hem, det funkade utan större problem, men trött det var han!


Nu är jag, B och vovven tillbaka till vårt vanliga liv igen. Och även om Virvelvinden är störtmysig och vi älskar honom som attan så är det inte utan att man tänkte "äntligen!" när man lade sig i sin egen säng, i en lägenhet utan små virvelvindar.




Dag 2



Natten till dag 2 som fostermamma till Virvelvinden sov jag mycket bättre. B tog sig an nattningen och jag sov ostört fram till ca 3 på natten då Viggo började gny. Istället för att ta med honom in till sovrummet lade jag mig på den andra madrassen i hans rum, som var mycket bekväm, istället för att dela 180cm med kille och kid fock jag 90cm helt själv och behövde endast lägga en hand på lillkillen när han blev orolig. Mycket nice.
Vi gick upp något senare andra dagen, kl 06:30, men med mycket bättre sömn kändes det inte alls lika tidigt.
Efter frukost lekte vi ute på Hedeskogas lekplats ett par timmar, och beundrade traktens lite större kids, två killar som gjorde tricks med sina cyklar, mycket häftigt tyckte Viggo.

På eftermiddagen begav det sig ut till Mormor och Boffa för fika, där inget som serverades förr killen i smaken. Däremot tog mormor med honom att kika på grannens traktor som stod parkerad utanför huset. Detta tyckte Viggo var MYCKET häftigt!

Dagen blev inte bättre eller sämre än så. Lilleman somnade glatt i tid på kvällen och moster såg på "An American Tail" (Fivel) på dvd.

Nu är jag dock trött som en gnu så updatering om Dag 3 kommer först imorgon.  :D



 


Dag 1


Dag ett som fosterföräldrar till Virvelvinden lider mot sitt slut.
Jag hade svårt att slappna av i natt och sov inte särskilt bra. Varje gång lilleman rörde sig eller gnydde eller hostade så blev jag klarvaken. Vid 3 tiden fick han komma in till oss där han kickade B i huvudet ett par gånger.
Klockan 05.45 hade lilleman sovit klart och tyckte det var dags att gå upp, han såg lite förvånad ut över att vakna bredvid moster och Sebbe istället för mamma och pappa men det gick över fort.
Det har varit rätt kasst väder idag med mycket regn men vi lyckades iaf klämma in lite utelek både på morgonen och på eftermiddagen.
Men att undehålla en Viggo en hel dag är ändå inte lätt. När vi skulle gå in från uteleken och han inte fick ha med sig sin spade in bröt helvetet lös och det värsta "temper tantrum" jag upplevt var resultatet. Han blev dock genast tyst när B löft upp honom och de satte sig i soffan en stund *Pust*

Annars har det varit en glad herre idag och det är vi glada för.
Nu pustar vi ut i soffan med Grålle vid fötterna.


Sleepy time.


Klämde in 30min på löpbandet idag trots träningsverk i benen. Men det blir ingen mer träning denna veckan eftersom det istället blir barnvaktning :D

Jag gjorde ett besök till far min idag, tur att man har en papps till hjälp med allt man inte förstår och blir förvirrad av, som kontrakt och ungefär 85% av allt annat i världen. Jag har telefon terroriserat honom väldigt mycket den senaste veckan. Puss på dig din gamla bäver <3.

När jag var där trillade också min stackars voff ner för mommis och papps trappa. Se de har inget handräcke och Grey som jag antar blev lite stressad av att ha Zacke eller Esko i rumpan halkade till och flög över kanten. Han såg lite ynklig ut först men efter att han klämt och dragit i alla benen så verkar det som att det enda som blev skadat var hans ego.




P.S Lista på filmer som mina systrar bör se (och som finns att hyra) "500 Days of Summer" "Adam" "Motherhood" "The Soloist". Så sluta nu klaga på att jag ska skriva upp det!!!


Teknikaliteter


Idag har jag och loverboy varit supervuxna och börjat kolla seriöst på kakel och mosaik till badrummet på Skottegatan. Det fanns så mycket att titta på så man blev helt snurrig i slutet. Men vi hittade iaf både till väggar och golv, väggarna kommer nog bli ett ganska matt vitt kakel och golvet kommer bli grått och så ska vi ha turkos mosaik i dusch-hörnan. Vi hittade också duschdörrar som vi gillar.
Idag ringde jag mäklaren igen för att höra om hon fick ett meddelande jag lämnade igår angående värdering av lägenheten, och då fick hag veta att vi har blivit godkända i föreningen så nu väntar bara en lägenhetssyn (förhoppningsvis på måndag), och så ska jag skicka in några papper till banken för att få klart the cash och sedan kan vi flytta in!!!!




The perfect little life


The Imaginarium of Doctor Parnassus. Awe, söt faktiskt.
Idag började jag dagen med loverboy på gymmet, 30min på löpbandet, känns skönt i benen efteråt. Sedan mötte jag syster 2 och Virvelvinden på stan, i jakten efter en bikini. Medan sis prövade urvalet på H&M jagade jag runt Virvelvinden bland barnkläderna.

Efter fredagen på Ikea har min loverboy kommit på att han ska skaffa en barnvagn, för om man går med en barnvagn i hand blir folk mirakulöst mycket artigare och flyttar sig ur vägen när man skall förbi.


Häromdagen fick jag för mig att jag ville rita en riktigt fin pålle till mommi, riktigt fin, som man skulle kunna rama-in-och-hänga-upp-fin, men alltså att rita en häst som faktiskt ser ut som en häst och inte något slags fantasikreatur är inte lätt... och så var det det lilla problemet att jag ju inte färglägger särskilt fantastiskt gjorde att hela projektet liksom bara föll igenom, haha.
Nä jag får nog hålla mig till det jag är någolunda bra på, det som enligt bror min är "anorektiska tjejer"









BTW, klockan 15 ska vi skriva kontrakt på Skottegatan. WIIIEEEE!!!!


Pin-up


Jag älskar pin-uppor. De är så söta och glammiga. Så nu när vi planerar renoveringen av lägenheten kikar jag lite längtansfullt på fontapeter och stora tavlor med pin-up motiv, men B har ju som bekant inte samma smak som mig, han är aningen mer konservativ. Han tyckte iof att vi kunde ta några pin-up bilder på mig och hänga upp, men då måste de tas ner varje gång någon kommer på besök tycker han. Haha.

Oh well, I'll keep on looking....





Guess what?


För en ca 40-45000 kan du få ett sprillans nytt kök, med vitvaror och allt! Käckt va? Byggfunktion på Ikea.se is the shit!

Kolla vad jag hittade förresten:


Willsing. Åh så gooooooo!









Och... ehm. hittade även denna. Mind you, det är ett antal år sedan, i Bunnys stuga, våra favvopojkar jämför magar (Robin, loverboy, Nalle och Magnatar) ;P


Skottegatan


På måndag ska vi skriva kontrakt för Skottegatan. Hurra! Igår firade loverboy och jag med en middag på Store Thor (Jättehamburgare och Lammrack) inklusive tre efterrätter (Creme Brulée, Vaniljpanacotta och Mörk Choklad Brownie med ananaskompott)... mums!

Idag har loverboy skola och jobb ikväll så jag har passat på och hyrt film (My One and Only, Julie & Julia och Små Skandaler) till det blir det chips, godis och coca cola i sängen med hårinpackning och ansiktsmask. MYS!

Imorgon blir det Ikea med syster 2, Mike och mini-Mike. Jag ska hjälpa till att hålla koll på virvelvinden så de kan kolla på saker i lugn och ro. Haha!



^Malin and the crazy people


En tapet för mommi?


Eller Malin.
"Visa inte den för din mamma!" sa loverboy han trodde att då skulle hon absolut skaffa en, jag är inte lika säker, även om jag tycker det hade varit coolt typ i hennes kontor eller något ;-)
www.byracka.com








Puss på er.


Frisören


Tog mig till frissan idag. Det var verkligen på tiden, men precis som jag trott behövdes det klippas en del, buhu, så nu är jag nästan korthårig igen. BLÄ!
Färgen blev fin även om den inte blev riktigt så röd som jag ville ha den. Jag hade med mig en bild på Alison Sudol från A Fine Frenzy. Är kär i henne just nu. Och hennes hår är så fiiiint :D


   ^Alison



^Pixie





For the masses...


Snart bär det av till syrran för att hämta Wille på fritids, senare innan middag ska Nea hämtas hos en kompis och så blir det middag och läggdags. B ska med, vi ska leka familj :D
I slutet av April ska vi även leka familj med världens underbaraste monster, nämnligen Virverlvinden Viggo. Då ska vi passa honom i flera (4?) dagar. Det ska bli spännande, jag får ta med kameran och göra videoblogg och dokumentera mitt försök att leka mamma.

Idag har min egna baby (Grey) gått på promenad med mormor, efter en timme i solen ligger han nu och sussar i vardagsrummet. Härligt tycker jag, Tack söta mommi för att du passade Grey en stund idag, haha jag undrade ifall det var så det kändes att ha barnvakt, det var underligt tomt och tyst i lägenheten den timmen.



^My favourite girlies :D


Yeah Baby!


För att jag aldrig har haft så kul!







Trendskapare.



Ni vet de där blå fejkbrillorna som jag knallat runt i hela vintern? Ja asså dessa:



De finns nu att köpa i stan! Haha. Hett.
(Jag var visserligen inspirerad av Bunnys "Serious glasses" men det behöver vi inte prata om)



Kärlek i fredags kväll hos Magnatar. Fick träffa Malin, Bunny (Och Mr awesome McGywer) och Nalle samma kväll. Hur mysigt som helst, världens lovefest hade vi. Och vi gjorde oss bekanta med Åsa <3

Godissugen...


Högskola



Högskoleprovet idag. Vaf*n skulle jag anmäla mig till det för?!?! Tänk så går det apdåligt och så kommer jag INTE komma in på utbildningen p.g.a det. Bara för att jag tyckte det skulle vara skoj att göra högskoleprovet liksom. BLÄ!


9 Crimes

Stämningsfullt.



Torsdag kväll!


Idag blev det lite extra barnpassning av syster 1s avkomma. Trötta små kids var det misann ikväll, men inte särskilt griniga, så det var lätt att få dem i säng, minimalt tjat använt.

Nu sitter jag och drömmer om lägenheterna som jag och loverboy kikade på idag och igår. Vi är hemskt förtjusta i ett renoveringsobjekt på Skottegatan (nära mammas headquarters) som vi ska lägga bud på imorgon. Det krävs MYCKET kärlek för att den inte ska se ut som något min äldsta syrra hade kunnat bli till i.
Men B och jag vill ju gärna "sätta vår egen prägel på boendet" precis som det står i beskrivningen för lägenheten.
Håll tummarna för oss!



P.S. Var på systemet idag och köpte vin inför morgondagens kramkalas med Bunny och Malin. Kände mig mycket vuxen :D



Mika <3


Mika gör mig lycklig :D


Onlineshopping:D


Soffi gillar att träna ifred. I alla fall att jogga ifred, idag skulle jag försöka att jogga ihop med B men jag kände mig bara pressad att vara lika bra som han, plus att jag var så öm i benen så det gick inte bra.

Idag fick jag paket från eleven.se wiiieee. En av de roligaste grejerna med eleven.se är alla gratisprover man får med sin beställning.


 ^Jag köpte ansiktsmask från Tvål, concealer och primer från Smashbox



En kombinerad rengöring, toner, scrub och ansiktsmask från Joey NY.

Och en hårkur som jag inte tog bild på.





Här är gratisproverna jag fick. Rengöring, schampoo, hudkräm, ögonkräm, primer, parfym av Jessica Simpson och en hårinpackning :D



Har ett paket från H&M som jag måste hämta ut på pressbyrån också....


Tuesday take my breath away.


Igår såg jag The Lovely Bones, det var en fin drömlik film med lite haölvkassa specialeffekter. Men själva historien, om en 14 årig flicka som mördas och hur hennes familj påverkas av det, är fin.

Jag började moronen med en joggingtur ner till Bornholmstrafikken för att hämta ut mina nycklar och sedan, eftersom banken inte hade öppnat än, köpte jag en Chai Latte på Espresso House och satt en stund i det fina vädret.
Nu är jag hemma igen och tar det lite lugnt, ska precis göra en kopp grönt te och kanske läsa lite.






Tankspridd...


Så duktig är jag att jag, när jag skulle kika i bilen efter mitt påskägg (som inte var där, måste ha glömt det hos mamma och pappa) så glömde jag ta med mig husnyckeln och blev som resultat utelåst. Och efter att ha ringt på porten hos alla som bor i huset utan resultat lunkade jag mig in på baren som ligger i huset om bad om hjälp. De lät mig gå genom köket ut i trappuppgången, snällt av dem :D.


Run Forrest Run!


Har precis kommit hem efter en liten joggingrunda, jag känner mig sjukt peppad. Blev inspererad på flera håll, kusin Sara gillar att springa och Kitty också, plus då gårdagens avundsjuka på min älskade brors flickväns sjukt snygga ben - hon springer också.
Men eftersom jag inte gillar skogen så valde att jag springa längs gågatan istället *ler* det var himla nice, tog mig till SEB automaten och tog ut lite cash och sedan hem igen, jag var ju inte ute särskilt länge då såklart, inte mer än 15-20min tror jag men mitt flås är totalt obefintligt eftersom jag aldrig tränat kondition i hela mitt liv.

Imorgon är tanken att jag och min loverboy ska till gymmet, har inte varit där sen i somras (typ Juni).

Resten av min dag kommer att bestå av tvätt och städ, lite flyttpackning och inhandling av matvaror till min gapande tomma kyl och frys ;D


P.s. På tal om att flytta. H&M har sjukt söta dekorationskuddas som väcker vill-ha begär i mig. :D











Ren!



På vägen hem från fjällen stötte jag och B på detta!



Pust!


Ikväll bär det av hem mot Skåne igen, och fastän jag har haft hemskt trevligt, en sorglig begravning till trots, längtar jag hem. Och jag har en hel lista med saker att göra när jag anländer; städa, byta lakan, tvätta, packa osv. Det är mindre än en månad tills vi måste lämna Regementsgatan och vi letar febrilt efter en tvåa att köpa. Vi har redan varit på ett par visningar, t.o.m. fallit för en och lagt bud, tyvärr gick priset för högt för oss på den lägenheten så det är bara att leta vidare, nästa vecka har vi 3 visningar.
Det är bara att hålla tummarna. Även om jag saknar mommi och papps en hel del ibland är jag inte så säker att jag vill bo med dem igen, inte nu när jag faktiskt har bott själv i två år.

Skidåkning är verkligen inte min grej, det är inte så att jag avskyr det men jag hade lika bra kunnat göra något annat. Idag drog B med mig upp på Åreskutan och väl där drabbades jag av höjdskräck, tanken på hur högt upp vi var gjorde mig helt stel. Så jag ville snabbt ner igen och tog mig också ner, på skidorna t.o.m jag fuskade inte som mor min som fick skjuts av en kille på snowracer :P 

Nej nu kurrar magen, dags för lunch!


RSS 2.0