Nyårs prep!


Idag blev det ett besök hos frisören för att fixa håret med ny färg. Man vill ju vara snygg till nyår, jag gör mitt bästa men med snorig näsa och ett munsår stort som Skåne, som get mig ilningar av smärta varje gång jag ler eller gapar, så känner jag mig föga attraktiv.
Så där sitter jag hos frisören och begär att få bli blond igen och efter att ha fått håret inkletat och packat i folie kände jag mig som foliebakad fisk. Nu efter ugnsbakningen är jag en härlig blandning av honung och nougat.
Skärpet jag hade hoppats på att finna idag lyste dock med sin frånvaro i alla affärer, alla elastiska midjeskärp är förstora för min lilla midja :(.


 

När tar julen slut?


Igår tog B demonstrativt ner julgranskulorna som jag hängt upp. När jag frågade varför lät svaret "För nu är julen slut!"
Enligt B är julen slut dagen efter själva julafton. Och helst börjar den inte förrän just den dagen heller. Han har klagat över min julmusik som jag glatt började spela första advent. "Du kan väl byta när dina systrar har gått hem?" frågade han.

För mig är julen slut den 31 för då är det istället nyår. Då vill jag inte ha mer jul för då ska mitt nya år börja, helst med en glamorös, nytänkande och glad start. Fast ändå vaknar man oftast den 1 Januari lite lätt uttorkad, kanske med en antydan till huvudvärk och det man helst vill äta (När man slutat må illa vill säga) är en fet hamburgare eller en pizza drypande av ost när man önskade att det man kände sug efter var morötter och gurka. Är man viljestark nog, vilket jag oftast INTE är så kan man hålla sig nyttig i en månad eller två. Men nytt år är nytt hopp. Detta året, kanske jag, som med ett trollslag, kan bli den jag vill vara, alltså hälsosam och allmänbildad, vältränad och snabbtänkt.

Men tillbaka till Julen. Det är tur att vi inte skaffade julgran i år, för förutom att den hade drivit mig till vansinne med allt barr den tappar på golvet, och att Grey säkert skulle sett det som en ny glammig pissoar så hade väl B kastat ut den tillsammans med mina julgranskulor.

Min kära sambos tänk har nog smittat av sig på mig, för medan jag sitter här i sängen, med laptopen i knät som skriver detta insiktsfulla blogginlägg så kan jag inte tänka på annat än att jag vill byta julgardinerna i våra sovrumsfönster.








Just call me Cleaninglady


Har varit förkyld i vad som känns som en evighet. Snorar, hostar, harklar och segar.
Har jobbat ca 10h idag, woot. Är sjukt trött, kommer hem till en stökig lägenhet. Skickade agr mess till B. Late sate.

Bäddade om sängen, slängde lite skräp, satte igång en maskin tvätt. Drack en kopp te och nu funderar jag på att duscha.... måstej u göra det såsmåningom. Frågan är om jag ska göra det nu, imorgon bitti innan jobbet eller imorgon eftermiddag....
Äh... orkar inte göra det nu. Ska städa lite mer.

Julfest på Salt Creek Spa


Igår var det julfest med jobbet. Gratis mat, Gratis dricka, trevligt sällskap.
Det var julbord såklart, vi åt i ett eget rum. Mumma. Sedan var det ett Abba coverband som hette Waterloo som vi dansade loss till. Alla andra i lokalen satt tyst och snällt kvar i sina stolar medan vi stod längst bak och klappade och dansade och sjöng med hela tiden. Jag tror vi hade mer publik än själva bandet.
Det var en liten man som trodde vi var inhyrda:D

Och så fick jag ett ragg a rymma ifrån. Eria har bildbevis. Och Katarina är ond! Det var hands down bästa julfesten någonsin. Jag promenerade hem med Pirre-virre, Katarina och Herkules, gjorde satans ont i fötterna dock som jag klämt ner i försmå klackskor. :S

Och idag? Jo jag har blåmärken i handflatorna!

Oj....


Vaknade av jordskalvet kl 6:20 imorse. Jag trodde först jag drömde när hela rummet började skaka, men satt snabbt spikrak i sängen, taklampan vajade. Det kändes ungrfär som om någon hade satt hela huset i gungning.
Det pågick rätt länge tyckte jag också. Man hann tänka och fundera på vad det var för något. Och man började undra om någon kört in i huset med bilen eller om byggnadsställningen utanför hade rasat.
B är dock inte så dramatisk och ville hellre tro att det var en av grannarnas tvättmaskin som gick på centrifug (som skakade hela huset? Det var en jäkla mäktig tvättmaskin!)

B ringde sin pappa som hade varit ute och gått med hunden hade inte kännt det, men han hade hört en smäll. Blev alltså tvungen att ringa mamma i Glemmingebro och sedan pappa som är i Stockholm (han hade inte kännt något, men verkade aningen road). Var därför också tvungen att ringa Mia, Anders svarade, kände mig som en telefonterrorist. Och så ett snabbt mess till 9 så kändes allt bra igen. Då mådde alla bra iaf, om än lite skrämda.


Läste på aftonbladet att epicentrum var nära Tomelilla, knappt en mil från oss. Lite overkligt tycker jag, trodde inte ens att vi kunde få jordbävningar i Sverige....




3:dje advent


Idag har vi firat tredje advent hemma hos 9 med julgodisbak.
Fast innan jag kom dit lekte jag personlig assistent och sprang inom apoteket på sjukhuset för att plocka upp ett recept åt Viggo. Där fick jag förståss skäll eftersom man måste ha fullmakt när man hämtar ut någon annans recept, sedan skällde hon på mig för att jag inte ens visste vad det var jag skulle hämta ut (hade inte tänkt på att fråga systern när hon bad om tjänsten). Efter det fick jag lite mer skäll eftersom Viggo inte är "ansluten", vad det nu betyder, men det kunde jag ju inte fixa ändå eftersom jag inte var hans förälder.

När jag väl fått tag på Viggos apoteketprylar bar det av till lillebror, jag ringde och ringde men ingen svarade. Nehej, då får jag väl gå upp och kolla läget, tänkte jag. Lillebror låg däckad i soffan (varför inte sängen?) och svarade på mina frågor med enkla "uugh" och "wunne" (?). Gav då upp och kvittrade att B skulle slå honom en pling innan han kom ut till 9 lite senare än oss andra.


Hemma oss 9 gav vi oss på julkola, knäck, snöbollar, mintkyssar och nougatchoklad. Mmmmmm. Vi kommer rulla fram efter jul.





Efter promenaden


Grey ligger däckad bredvid mig i soffan. Han är helt utslagen efter promenaden med systrarna, bra. Så nu sitter jag och slappnar av innan jag ska till jobbet igen.
Fick sista fakturan för lägenheten på Oskarsgatan, hyran höjs till nästa år...

Märkte nyss att Grey har stora skavsår i armhålorna (heter det så på en hund?) efter sitt täcke. Har sprejat med sårspray. Min stackars lilla skithund. Han kan ju inte ha täcke som get skavsår... Får kanske köpa en mjuk stickad tröja eller något.


Skrattande bebisar


Guuuud vad gulliga.


Andra Advent


Idag har jag fått göra det som jag tycker absolut allra bäst om. Jag har fått mysa med mina storasystrar och deras familjer (minus Pappa Olsson som jobbade). Det finns nog inget som får mig att känna mig mer glad och hemmastadd än min familj. Dem hade jag allt tur med.
Det blev pepparkaksbak och lussebullsbak. Och sedan bar det av till Bs familj där det blev ÄNNU mer bakande, efter det var det dags för lite jobb och sen tillbaka till baket ;D


Avslutar med några gamla svartvita bilder tagna på uppdrag under gymnasietiden. Med Systemkamera. (Tyvärr inte så bra inscannade).









"i'll be your crying shoulder,
I'll be loves suicide,
I'll be better when I'm older,
I'll be the greatest fan of your life"




Kiss kiss (bang, bang)


Jag har tråkigt.
Så jag läser på imdb.com och söker efter random celebrities.
Mark Ruffalos (du vet vem det är om du ser en bild) bror har blivit skjuten i huvudet 1/12. Taskigt, han är frisör.

Och hur kan man vara så besatt att man springer över och dödar en person när man ska shoppa? Kom igen.
Nej nu är det alldeles för tråkigt här. Jag ska sova lite.

Aj!

Aj, aj, aj, aj, aj!



Julpyssel


Igå var syster 1 & 2 här med sina familjer och vi fikade och pysslade. Först mackor med julskinka, julmust och peppisar. Mmmm. Sedan parkerade Wille framför tv med dvd:der, inte ett dugg intresserad av pyssel. B gjorde både julkort och smällkarameller, med Nea-bea.
Vi kom också fram till att vi är vårat eget desperate housewifes team, Mia är Bree, Nina är Susan och jag är tydligen Gabrielle (pre-kids).

Nästa Söndag blir det julbak hos syster 1.





Mike och Nea skulle göra smällkarameller på golvet och då fick Viggo ligga och mysa i Greys hundsäng:D

RSS 2.0